Известие

Collapse
No announcement yet.

Имало едно време на Запад(Елин Пелин) група сектанти и алфа с каменни спирачки...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Имало едно време на Запад(Елин Пелин) група сектанти и алфа с каменни спирачки...

Тема за одисеята и усилията които група запленени по легендата 155 се събраха с цел, да дадем всичко от себе си в ремонт с добра кауза на една 155 и същевременно да оскарим и обирим срещата и хубавото време което случихме! Благодарности на всички фенове на марката присъствали на мероприятието, като с това го направиха УНИКАЛНО!
    Ето малко фотоматериал от моя апарат. Очаквам снимките и от другите присъствали на събитието в последният слънчев съботен ден, на гости на dani_ku4eto! Благодарности за гостоприемството към цялото му семейство, което посрещна ордата сектанти и понесе целодневното им присъствие и сектантското им поведение!
    http://clubalfaromeo.com/forum/showp...&postcount=593
    Last edited by Furious 155; d.m.y г., 18:35.

Даването на газ, води до пристрастяване!
    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
    Volvo V50 2.0D by RuBig

Трябваше да се пусне по-рано тази тема,но нямах физически и психически сили да го направя.

След дълго и мъчително каране без спирачки/на 3-тото спиране педала ми ставаше на камък/ реших да предприеме решетелни мерки за да спася моя и на околните хора живот.
    След неколкократно питане из форума ,се прокара идеята ,че проблема идва от сервото на спирачките.

Уговорихме се група хора със подобни Легендарни автомобили и група желаещи да помагат и насрочихме дата ,ден и място за ремонта и за скарата и бирата.

Идеята ми беше да се направи и тема придружена със снимки :
    Смяна на серво на спирачките на 155 .

Но,Но ,но и пак НО.

След почти 2 дена работа и смяна на серво на спирачките/разядено от спирачна течнотст/+спирачна помпа/която течеше и беше напълнила сервото/+централа на ABS+хилядократно обезвъздушаване - ПАК НЯМАМ СПИРАЧКИ И ПАК педала на 3-тото спиране е горе и е камък ,а колата не спира.
    Да не говориме ,че мотора се тресе и работи като трактор.Не ми се реве ,а съм бесен съм.

Единственото хубаво нещо е ,че вече имам ABS .
    ЗАЩО,ЗАЩО,ЗАЩО???

Интересното е,че на 2-рия ден успяхме след много помпане и обезвъздушаване да ги пооправим спирачките и ABS си заработи и тъкмо когато всички бяхме щастливи,навръщане от Елин Пелин те пак се преебаха и си дойдоха в първоначалното сговнено състояние.

ПП.Искам много да благодаря на всичси въвлечени в моята сага със спирачките. /Дани - Кучето, Тренди,Ваклинатора,Фуриуса 155 ,Rumenti , Acko 88,
    Alfa _erazor и др

Ето малко снимки да ни гледате и да ни се чудите и да ни ес радвате.
    Attached Files
    ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Евала за усилията ... но кат ги знам жабарите как си умиргат да правят простотии, ще е някаква невероятно тъпа и проста причина, но навряна нейде на майната си ... Успех, стискам палци за възможно най-скорошно разрешаване на болежката !
      155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
      Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Част 2

Доста мъка ,нерви усилия,бири и мръвки отидоха и лошото е,че резултата е само един проработил ABS ,но не и нормално работещи спирачки.

След като разглобихме половината автомобил и го сглобихме се появиха 2 странни според мен неща.

1- Колата започна да не работи добре,да мени обороти и да тресе мотора. Това е на бензин,понеже карам и на Газ -там нещата стояха още по-зле.
        2- Таблото свети и без колата да е на габарити.
        но предполагаме ,че това е утечка някъде по ел.системанта.
        Attached Files

Comment

За всякакви идей ,въпроси и коментари - пишете тук.
          Ако някой знае или предполага от какво може да е да пише също ще го черпя бира.

Comment

Не видях да си писал :
            И колкото и тъпо да е маркуча който дава вакум на сервото от двигателя проверен ли е ?
            Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
            ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
              Не видях да си писал :
              И колкото и тъпо да е маркуча който дава вакум на сервото от двигателя проверен ли е ?
              уж ДА.

Comment

Все пак пишеш за нестабилна работа на двигателя - а това може да стане от пробит маркуч - поне той е "относително" лесен за проверка и не е скъп.
                Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
                  Все пак пишеш за нестабилна работа на двигателя - а това може да стане от пробит маркуч - поне той е "относително" лесен за проверка и не е скъп.
                  ами те нещата натам отиват - остават маркуча, връзката към колектора, връзката към сервото и клапана там и ако тегли отнякъде другаде въздух самия колектор!!!

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Лошото е ,че времето се сговняса и не е много много за ремонти , а и без стабилни спирачки е кофти в СФ.

Comment

истината е че ви е маааалко бирата според мен !!!
                      тази кола като я гледам маи маи щте я вали сняг там
                      докараи те я ууууууу Пазарджик да я стопим
                      155 осем хиляди клапана 16 вериги
                      0884650778 токи4а

http://www.youtube.com/watch?v=JLPSY...eature=related

Comment

Първоначално публикувано от toki4a Покажи съобщение
                        истината е че ви е маааалко бирата според мен !!!
                        тази кола като я гледам маи маи щте я вали сняг там
                        докараи те я ууууууу Пазарджик да я стопим
                        аааааа,не си прав ВАКЛИНЧЕТО не си го давам на бирата

Comment

А има ли възможност и "новото" серво да не е в час?
                          Иначе ЕВАЛА, много добре сте си изкарали, направо ме хвана яд, че не тръгнах след вас от ЕКО-то на "Ботевградско", но не бях сам и щяха да ме линчуват после!
                          Бивши: 155 2.5 V6, 156 2.4 JTD 150, 166 FL 2.0 CF3
                          Настоящи: 155 2.0 8V - първата любов + 155 2.0 16V донор + 155 2.5 V6
                          Thank you, VFTI, thank you!

Comment

Първоначално публикувано от Wolfy Покажи съобщение
                            А има ли възможност и "новото" серво да не е в час?
                            Иначе ЕВАЛА, много добре сте си изкарали, направо ме хвана яд, че не тръгнах след вас от ЕКО-то на "Ботевградско", но не бях сам и щяха да ме линчуват после!
                            Ами някакси не върви и това серво да се държи като старото - т.е. да му свършва вакуума след 2-ро натискане и то на работещ мотор!
                            За мен проблемът е в това че сервото консумира повече вакуум отколкото му дава мотора перз колектора! Докато беше мек педала не се усещаше, просто защото имаше още въздух в системата.
                            Last edited by Furious 155; d.m.y г., 21:42.

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Е нема такъв филм-за да тресе така,някъде влиза въздух,но тва с втвърдяването на педала не мога да си го обясня.Ако е меката връзка след дебитомера,няма да се втвърдява педала....а този твърдия маркуч на сервото видяхте ли го как е?или пък самите спирачни маркучи,ако някой се е нацепил?
                              Alfa 155 1.7,1.8 ex
                              Alfa 166 2.4 3 ex
                              155 1.8 MY 95 sport

Comment

Working...
                              X